homeBlogBlogJe website is klaar en dan moeten de bezoekers langskomen, maar hoe?Je website is klaar en dan moeten de bezoekers langskomen, maar hoe?

Je website is klaar en dan moeten de bezoekers langskomen, maar hoe?

Remco Molenaargepubliceerd in Online marketing3 min lezen • 30 september 2015

Wij zien heel vaak dat mensen graag hun site af willen hebben. Ze willen dat wij het zo snel mogelijk afronden want dan heb je een website en besta je op het internet, dan tel je mee. Uiteraard zonder site kan niemand je vinden op het internet via onder andere de Google zoekmachine maar een nieuwe website betekent niet direct dat je nu wel gevonden wordt.

In geval van een nieuwe site kan natuurlijk meespelen dat de oude site zo sterk verouderd is dat Google hem slecht indexeert of dat hij er simpelweg niet uit ziet door de nieuwe eisen van de nieuwste webbrowsers. Dit zijn twee redenen waardoor klanten zo snel mogelijk de nieuwe site live willen hebben. De nieuwe site geeft Google namelijk aan dat je site is aangepast en dan zal Google je site mogelijk weer opnieuw indexeren of weer hoger plaatsen in de zoekresultaten.

Meld de site bij je doelgroep

Na onze uren zwoegen aan jouw site is ie er dan, je gloednieuwe state of the art website. Laat die bezoekers maar komen denk je dan, maar hoe? Je zult begrijpen dat mensen niet automatisch weten dat jouw site bestaat en dat je dit moet melden. Gebruik bijvoorbeeld hiervoor een nieuwsbrief of de social media zoals Facebook of Twitter. Mocht je hier geen kennis van hebben, we kunnen je altijd helpen met het maken van een nieuwsbriefarrow of je social media strategiearrow.

Sitemap aan Google melden

Daarnaast is het verstandig om Google te melden dat je een nieuwe site hebt en te laten weten uit welke pagina’s de site bestaat met welke inhoud. Hiervoor dien je een sitemap te maken in XML (eXtensible Markup Language, opmaaktaal) formaat. Door middel van het uploaden van de XML-sitemap in de Google Search Console (voorheen Google Webmasters) maak je jouw (nieuwe) site aan Google snel kenbaar. Ons eigen CMS systeem voorziet je hier automatisch in en schiet elke nacht de nieuwe sitemap in bij Google, hierdoor is de sitemap altijd up to dat. Voor Wordpress zijn er soortgelijke plugins die hierin ook kunnen voorzien.

Een XML sitemap vertelt Google hoe jouw website in elkaar zit

Vindbaarheid in de zoekmachine

Voor veel klanten is de zoekmachine een belangrijke bron voor bezoekers op hun site. Het is dan ook raadzaam om goed over teksten op pagina’s na te denken en welke woorden je gebruikt. Opmaak van je pagina door gebruik van kopjes en subkopjes en juiste titel van de pagina spelen hierin een belangrijke rol. Met een kopje geef je namelijk aan waar het stuk tekst over gaat en is een samenvatting in enkele woorden. Ook hierin kunnen we je helpen met zoekmachine optimalisatiearrow.

Maar blijf vooral werken aan je website

Daarnaast stelt Google het op prijs als continue aan de site gewerkt wordt. Aanpassingen aan teksten, nieuwe pagina’s, een nieuwe blogpost. Laat zien aan Google dat je bezig bent met je site! Resultaten bij klanten die dat consequent doen liegen er niet om, dus ik zou altijd adviseren goed naar je website te blijven kijken en waar nodig aan te passen.

Ik hoop je weer wat inspiratie voor jouw site te hebben gegeven, zodat je nu weer aan de slag kan daarmee. Na aanleiding van bovenstaande nog vragen? Stuur mij of mijn collega’s gerust een mailtje.

Andere artikelen die je misschien leuk vind

08 augustus 2024
Social media: stimuleer de betrokkenheid van je doelgroep en ga de interactie aan

Social media: stimuleer de betrokkenheid van je doelgroep en ga de interactie aan

Lees meerarrow
08 augustus 2024

20 designtermen uitgelegd voor niet designers

Lees meerarrow
08 augustus 2024

Met Google Analytics weet jij alles over de bezoekers van je website

Lees meerarrow